Prodejna Uhříněves - otevřeno!

Více informací

Houbová krůtí polévka

Jak na to:

Krůtí maso a nakrájenou zeleninu vložíme do studené osolené vody a zvolna vaříme, až je vše měkké. Pak vývar přecedíme a zahustíme světlou jíškou, přidáme na kostičky nakrájené maso, na plátky nakrájené a na másle podušené houby, na růžičky rozebraný květák a polévku ještě dobře provařime. Zavaříme houskové knedlíčky a ochutíme muškátovým květem a nasekanou zelenou petrželkou.

 

Houskové knedlíčky

suroviny: 2 housky, 8 lžic mléka, 1 vejce, 1 žloutek, 60 g másla, 1 stroužek česneku, sůl, zelená petrželka, strouhanka dle potřeby

Jak na to:

Housky nakrájíme na drobné kostičky a namočíme v mléce. Máslo utřeme s vejcem a žloutkem, přidáme česnek utřený se solí, nasekanou zelenou petrželku, namočené kostičky z housky a podle potřeby zahustíme strouhankou. Rukou namočenou do studené vody tvoříme kulaté knedlíčky, které vaříme v polévce asi 5 minut. 

Vytisknout recept

Suroviny:

  • krůtí drůbky
  • krůtí krk
  • krůtí křídla
  • cibule
  • kousek květáku
  • kořenovou zeleninu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g žampionů
  • 1 hříbek
  • sůl, muškátový květ, zelená petrželka