Prodejna Uhříněves - otevřeno!

Více informací

Krůtí krémová polévka

Jak na to:

Směs na polévku vaříme asi 45 minut ve vodě. Měkké maso vyjmeme, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na kousky. Do vývaru vložíme mrkev, pórek, celer a petržel a vše pomalu asi 20 minut vaříme, až je zelenina téměř měkká. Vývar scedíme do dalšího hrnce a zeleninu rozmixujeme do jemna. Směs přidáme zpátky k vývaru, přidáme sherry, smetanu a krůtí maso. Polévku dobře prohřejeme, přidáme petrželku, osolíme, opepříme, ještě chvíli povaříme a podáváme.
 

Vytisknout recept

Suroviny:

  • Krůtí směs na polévku
  • 1 malá petržel nakrájená na kostky
  • 1 lžíce sherry
  • 150 m smetany
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 střední pórky nakrájené na menší kousky
  • 1 menší celer nakrájený na kostky
  • sůl
  • pepř