Prodejna Uhříněves - otevřeno!

Více informací

Krůtí řízky na Váš sváteční stůl

 

Jak na to:

Z krůtích prsou nakrájíme asi 1,5 cm silné plátky, lehce naklepeme (stačí i pěstí). Řízky z obou stran osolíme a posypeme mletým zázvorem. Postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci (vejce  osolte a opepřete) a strouhance. Smažíme 3 minuty z každé strany v přepuštěném másle.

Naše tipy:

Na smažení použijte přepuštěné máslo - rozpustíme máslo v kastrůlku a na mírném ohni ohříváme  a průběžně sbíráme jemným sítkem pěnu z povrchu. Zbude vám čistý průhledný  tuk žluté barvy, který přecedíte přes jemné sítko, takto upravené máslo má vyšší bod přepálování (až 250°C). Přepuštěné máslo má slabě nasládlou mírně oříškovou chuť a vůni.

Pokud chcete připravit poněkud lehčí pokrm  zkuste řízky obalit pouze v rozšlehaném vejci a strouhance, smažíte  v nepřilnavé pánvi na minimu tuku.

Strouhanku můžete nahradit rozdrcenými kukuřičnými lupínky.
 

Vytisknout recept

Suroviny (4 porce):

 

  • 600 g krůtích prsou
  • mletý zázvor
  • sůl, pepř
  • mouka
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • 1/8 máslo na smažení