Brnišťské řízky

Plátky masa osolíme, okořeníme a obalíme ve strouhance. Do rozšlehaných vajec vmícháme sůl, papriku, hořčici, kmín, majoránku a hladkou mouku. Do směsi vložíme řízky a necháme 12 – 14 hodin marinovat v chladu. Na druhý den prudce osmažíme na teflonové pánvi v troše oleje a poklademe na pekáč. Na každý řízek poklademe plátek šunky, kolečko cibule, půl žampionu a přikryjeme plátkem sýra. Podlijeme olejem a trochou vody. Dusíme v troubě 25–30 minut, před koncem prudce zapečeme. Šťávu zahustíme strouhankou. Podáváme s pečenými brambory a zeleninovou ozdobou.

Suroviny

  • ½ kg krůtích prsou nakrájených na plátky, mírně naklepané
  • sůl, mleté koření podle chuti, mletou červenou papriku, drcený kmín, majoránku
  • strouhanka
  • 4 rozšlehaná vejce
  •  hořčice
  •  1 lžička hladké mouky
  • plátky šunkového salámu
  • plátky tvrdého sýra
  • cibule
  • žampiony