Ďábelský krůtí plátek s česnekem

Plátky masa osolíme, opepříme. Prošpikujeme nudličkami česneku a necháme 30 minut odležet. Na pánvi v oleji řízky po obou stranách osmažíme do zlatova. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Vypečenou šťávu zjemníme máslem, zaprášíme moukou, ochutíme kari a chilli kořením. Krátce osmahneme a zalijeme bílým vínem, povaříme, dochutíme. Teplé řízky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme mandlemi. Podáváme s opečenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Suroviny

  • 1/2 kg naporcovaného naklepaného krůtího plátku z horního stehna
  • 4 větší stroužky česneku nakrájené na nudličky
  • 2 lžíce jemně nasekaných mandlí
  • 1 lžička hladké mouky
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžička másla
  • chilli koření
  • kari koření
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení