Koláč s krůtím masem a kysaným zelím

Z mouky, droždí, vlažného mléka, cukru, soli a másla vypracujeme těsto. Přikryjeme je a necháme na teplém místě asi 30 min. kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.

Cibuli oloupeme a posekáme. Maso nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na kostky a rozškvaříme dokřupava. Přidáme maso a cibuli a opečeme. Omyté jablko rozpůlíme a vyřízneme jádřinec. Dužinu nakrájíme na dílky. Papriku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Obojí přidáme k masu a krátce osmahneme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa vmícháme tymián a kysané zelí, osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na vymazaném plechu a rozprostřeme na ně zelnou hmotu s masem. Rozmícháme kysanou smetanu s vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na zelí.

Koláč pečeme asi 30 min.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 125 ml mléka
  • špetka cukru, sůl
  • 50 g másla
  • 2 cibule
  • 400 g krůtího pečeného masa
  • 200 g slaniny
  • 1 jablko
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce posekaného tymiánu
  • 520 g kysaného zeli (konz.)
  • pepř
  • 250 g kysané smetany
  • 3 vejce