Krůta s meruňkovo-ořechovou omáčkou

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Krůtu opláchneme, osušíme, zevnitř i zvenku vetřeme sůl a pepř. Potřeme 1 lžící másla a pečeme v troubě na pekáči 30 minut s prsíčky obrácenými dolů. Krůtu otočíme, potřeme zbytkem másla a pečeme dalších 30 minut. Meruňkovou zavařeninu utřeme dohlídka a smícháme s oloupaným, jemně posekaným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Zavařeninou potřeme maso.
Přidáme meruňky a ořechy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě dalších 20 minut. Krůtu vyjmeme z pekáče, odstavíme do tepla. Vypečenou šťávu trochu povaříme a dochutíme.

Upečenou krůtu podáváme s omáčkou a rýží (může být kari).

Suroviny

1 krůta (asi 3 kg)

sůl, pepř

2 lžíce měkkého másla

200 g meruňkové zavařeniny

1 zázvor

mletá paprika (chilli)

250 g sušených meruněk

200 g vlašských ořechů (půlky

¼ l masového vývaru (může být i z kostky)