Krůtí plátky po našem

Maso nakrájíme na silnější plátky, které prořízneme, aby vznikla kapsa. Slaninu nakrájíme na větší plátky, cibuli na slabá kolečka, játra na plátky. Žampiony rovněž nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Pak na plátek slaniny položíme plátek jater, nakrájenou cibuli a houby, přehneme a vložíme do kapsy v mase a uzavřeme párátkem. Plátky osolíme, okořeníme, prudce opečeme na rozpáleném tuku, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme v troubě. Hotové plátky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, zředíme vývarem, zastříkneme červeným vínem, zjemníme máslem a povaříme.

Suroviny

  • 800 g krůtích prsou
  • 250 g drůbežích (krůtích) jater
  • 150 g žampionů
  • 100 g uzené slaniny
  • 1 cibule
  • 80 g tuku
  • hladká mouka
  • červené víno
  • 40g másla
  • mletý pepř
  • tymián
  • sůl