Krůtí prso na víně

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut. Během pečení obracíme a poléváme šťávou.
Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a několik minut dusíme. Když je maso měkké, přidáme žampiony a maso necháme zčervenat. Podáváme s bramborem, případně s hranolky.

Suroviny

  • Krůtí prsa na 4 řízky
  • olej
  • 200 g žampionů
  • 30 g másla
  • 1 dl suchého bílého vína
  • hladká mouka
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva