Krůtí prso na víně
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut. Během pečení obracíme a poléváme šťávou.
Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a několik minut dusíme. Když je maso měkké, přidáme žampiony a maso necháme zčervenat. Podáváme s bramborem, případně s hranolky.
Suroviny
- Krůtí prsa na 4 řízky
- olej
- 200 g žampionů
- 30 g másla
- 1 dl suchého bílého vína
- hladká mouka
- mletý bílý pepř
- sůl
- citrónová šťáva