Krůtí prstýnek nadivoko

Prstýnky osolíme a okořeníme špetkou tymiánu. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme prstýnky a opečeme po obou stranách. Přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme. Maso vyjmeme a uložíme v teple. Šťávu přecedíme, přidáme zavařeninu, smetanu, ve které rozkvedláme hladkou mouku, vše dobře prošleháme a povaříme. Prstýnky na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s vařenými bramborami.

Suroviny

  • 2 ks krůtího prstýnku ze spodního stehna
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce višňové zavařeniny
  • 2 dl kysané smetany
  • 1 lžíce mouky
  • bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, sůl
  • vývar