Akce od 6.5. do 19.5.2019

Více informací

Krůtí prso na víně

Jak na to:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut. Během pečení obracíme a poléváme šťávou.
Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a několik minut dusíme.
Když je maso měkké, přidáme žampiony a maso necháme zčervenat.
Podáváme s bramborem, případně s hranolky.
 

Vytisknout recept

Suroviny:

  • Krůtí prsa na 4 řízky
  • olej
  • 200 g žampionů
  • 30 g másla
  • 1 dl suchého bílého vína
  • hladká mouka
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva