Krůtí svíčková

Krůtí panenky prošpikujeme klínky slaniny a proužky mrkve a jemně nasolíme. Celer, mrkev a petržel jemně nastrouháme, cibuli drobně pokrájíme. Dva díly zeleniny a jeden díl cibule osmahneme na tuku. Vložíme maso, osmahneme po všech stranách, přidáme koření, zbylou zeleninu, podlijeme a v troubě dusíme do měkka. Pak maso vyjmeme, do omáčky přidáme máslo, hořčici, karamel, zahustíme maizenou, povaříme, propasírujeme, zjemníme smetanou a dochutíme. Maso podáváme nakrájené na plátky, podlité omáčkou, s knedlíkem.

Suroviny

  • 1/2 kg krůtí panenky
  • 80 g slaniny
  • olej
  • 40 g másla
  • 1 dl smetany
  • 2 mrkve
  • půl celeru
  • petržel
  •  cibule
  •  celý pepř, nové koření, bobkový list 
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce karamelu
  • maizena
  • sůl