Krůtí vařené v páře

Smícháme kořenící přísady a promísíme je s krůtím masem. Necháme marinovat 20 minut. Do pařáku vložíme talíř a na něj navršíme krůtí maso, houby, zázvor, polovinu cibule a zalijeme vývarem. Vaříme v páře nad vařící vodou 25 - 30 minut. Podáváme s rýží, posypané zbývající cibulkou. Chuť je naprosto jedinečná.

Suroviny

  • 1/2 kg masa z krůtích prsou nakrájeného na kousky cca 1,5 cm velké
  •  1 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 lžička přírodního cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce horkého oleje
  • 100g sušených, namočených na 5 minut do horké vody a na plátky nakrájených hub (nebo čerstvých)
  • 1 cm čerstvého zázvoru oloupaného a nakrájeného na plátky
  • 4 jemně nasekané jarní cibulky
  • 4 lžíce vývaru