Lasagne se sýrem a krůtím masem

Rozehřejte máslo a přidejte mouku, párkrát promíchejte, ale ne tak, aby mouka začala hnědnout. Zalijte mlékem, osolte a přiveďte k varu, nechte asi půl hodiny pomalu povařit, čas od času promíchejte, aby se omáčka nepřipalovala. Poté omáčku přeceďte a úplně zchlaďte. Rajčata překrájejte a společně s trochou česneku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí.
Krůtí prsa rozklepejte na tenké plátky, eidam nastrouhejte a hermelín nakrájejte také na plátky. Dno pekáčku lehce potřete bílou omáčkou a na ní naskládejte první vrstvu syrových těstovin. Těstoviny potřete tomatovou omáčkou a přikryjte další vrstvou lasagní. Opět potřete bílou omáčkou, naskládejte plátky hermelínu a takto pokračujte dál, do další vrstvy vložte krůtí prsa. Pokračujte, až vzniknou minimálně 4 vrstvy těstovin.

Poslední vrstvu tvoří těstoviny potřené bílou omáčkou. Takto připravené lasagne dejte péct do trouby pod poklici na 160 stupňů Celsia na cca 40 minut, dokud lasagne nezměknou. Doba pečení je závislá na druhu lasagní.

Příprava 90 minut, množství pro 4 osoby.

Suroviny

  • 250 g krůtích prsou

  • 350 g lasagní
  • 4 čerstvá rajčata
  • 60 g hladké mouky
  • 0.5 l mléka
  • 40 g másla
  • 140 g hermelínu
  • 140 g strouhaného eidamu
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • čerstvý tymián
  • česnek
  • sůl