Marinovaný krůtí biftek

Marináda - 3 lžíce oleje, 3 lžíce smetany, 1 lžička hořčice, drobně nasekaná zelená petrželka, 1 drobně nakrájená cibule, čili, mletá paprika, karí koření, mletý pepř, sůl a 1 lžíce sojové omáčky. Všechny přísady na marinádu smícháme.

Z krůtích prsou nakrájíme plátky, jemně je naklepeme a vložíme do porcelánové misky do marinády. Uložíme v chladu na 2 až 4 hodiny. Pak bifteky opečem po obou stranách na rozpáleném oleji nebo na grilu. Podáváme s hranolky nebo pečivem a zeleninovým salátem.

Suroviny

  • 600 g krůtích prsou
  • olej
  • smetana
  • hořčice
  • zelená petrželka
  • cibule
  • čili
  • mletá paprika
  • karí
  • mletý pepř
  • sojová omáčka