Pečené krůtí stehno

Příprava 2 hodiny, 4 osoby

Suroviny

  • Krůtí stehna 2ks
  • Olivový olej
  • Velká mrkev 1ks
  • Řapíkatý celer 1-2 stonky
  • Cibule 1ks
  • Brambory velké 2ks
  • Tymián, oregáno
  • Sůl, pepř
  • 100ml bílého vína

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej a krůtí stehna opečeme. Vyndejte je a do pekáče dejte nakrájenou zeleninu a brambory, zakápněte olejem. Stehna položíme navrch, opepříme a osolíme a posypeme bylinkami. Jemně koření vmasírujeme a zalijeme vínem.
Pekáč přikryjeme a pečeme přibližně 2 hodiny, dle velikosti stehen.
Až maso změkne, pekáč odkryjeme a chvíli pečeme až je kůže zlatá a křupavá. Podáváme s pečenou zeleninou, bramborem či rýží.