Slaný koláč s krůtím masem

Těsto - všechny ingredience proměnte v drobenku a přidejte 2 lžíce vody. Vytvořete pevné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu 30 minut odpočnout.

Náplň koláče - v kastrůlku na másle orestujeme (asi 8 minut) jemně pokrájenou cibuli a brokolici doměkka. Těsto vyndejte, vyválejte na plát silný asi 0,5 cm a rozprostřete ho do formy vyložené pečícím papírem. Na těsto nasypete brokolici s cibulí, krůtí maso a nastrouhaný sýr.

V misce prošlehejte  vejce, mléko, kari a sůl. Touto směsí přelijte náplň.

Pečte asi 35 minut při 170 °C.

 Suroviny na těsto

  • 175 g hladké mouky
  • 75 g másla
  • lžika soli

Suroviny na náplň koláče

  • pečené krůtí maso
  • 1 cibule
  • 200 g brokolice
  • trdý sýr
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • kari
  • sůl