Boloňská omáčka z krůtího mletého masa
4 osoby
Ingredience:
- Mletá krůtí směs 600 g
- Olivový olej
- Mrkev 2 ks
- Cibule 1 ks
- Řapíkatý celer 1,5 cm silný plátek
- Loupaná rajčata 2 konzervy
- Česnek 2 stroužky
- Červené víno 500 ml
- Vývar 200 ml
- Muškátový oříšek
- Čerstvý rozmarýn
- Pepř
- Sůl
Postup:
V pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujeme až bude zelenina měkká a orestovaná dozlatova (přibližně 15 min). Přidáme česnek a rozmarýn a restujeme ještě 2 minuty.
Do zeleninové směsi přidáme krůtí maso, které rozdrobíme a smažíme dokud se nevyvaří všechna šťáva. Směs podlijeme červeným vínem a vaříme 35 minut.
Až se víno vyvaří, přidáme konzervy loupaných rajčat, která rozmačkáme a podlijeme vývarem. Nezakryté vaříme 1 hodinu, čas od času dle potřeby podlijeme vodou. Pokud chceme omáčku méně kyselou, vaříme déle. Dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s uvařenými špagetami.