Boloňská omáčka z krůtího mletého masa

4 osoby

Ingredience:

  • Mletá krůtí směs 600 g
  • Olivový olej
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 1,5 cm silný plátek 
  • Loupaná rajčata 2 konzervy
  • Česnek 2 stroužky
  • Červené víno 500 ml
  • Vývar 200 ml
  • Muškátový oříšek
  • Čerstvý rozmarýn
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

V pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Restujeme až bude zelenina měkká a orestovaná dozlatova (přibližně 15 min). Přidáme česnek a rozmarýn a restujeme ještě 2 minuty. 

Do zeleninové směsi přidáme krůtí maso, které rozdrobíme a smažíme dokud se nevyvaří všechna šťáva. Směs podlijeme červeným vínem a vaříme 35 minut.

Až se víno vyvaří, přidáme konzervy loupaných rajčat, která rozmačkáme a podlijeme vývarem. Nezakryté vaříme 1 hodinu, čas od času dle potřeby podlijeme vodou. Pokud chceme omáčku méně kyselou, vaříme déle. Dle chuti osolíme a opepříme. 

Podáváme s uvařenými špagetami.