Buffalo krůtí křídla (pálivé)

Křídla a omáčka:

  • 4 krůtí křídla - rozdělené na horní a spodní křídlo (paličku)
  • 2 lžíce oleje
  • Půl hrnku másla
  • ⅔ hrnku pálivé omáčky (typu sriracha) originál “Frank’s hot sauce” 
  • 1,5 lžíce bílého octu 
  • ¼ lžičky worchestrové omáčky
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • ⅛ lžičky česneku v prášku 
  • Sůl 

Dip z modrého sýru:

  • 1 hrnek majonézy
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 113 g modrého sýru nastrouhaného
  • Česnek a sůl na dochucení

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Rozdělíme si křídla na 8 částí. Omastíme plech olejem a na něj položíme křídla. Přes křídla dáme alobal a pečeme přibližně 1 hodinu v alobalu. Po hodině odendáme alobal a  křídla pečeme nezakryté přibližně ještě půl hodiny. 

Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme dohromady všechny ingredience a dáme do kastrolu a vaříme na středním plameni. Jakmile přivedeme k varu, sundáme z plotny. 

Potom si připravíme dip z modrého sýru na namáčení křídel. Smícháme všechny ingredience. Pokud máme v dipu velké kousky modrého sýru, rozmixujeme ještě ručním mixérem. Dochutíme česnekem a solí. 

Upečená křídla namočíme celé v buffalo omáčce a podáváme se sýrovým dipem (srazí trochu pálivost křídel) a kousky řapíkatého celeru a hranolky.