Buffalo krůtí křídla (pálivé)
Křídla a omáčka:
- 4 krůtí křídla - rozdělené na horní a spodní křídlo (paličku)
- 2 lžíce oleje
- Půl hrnku másla
- ⅔ hrnku pálivé omáčky (typu sriracha) originál “Frank’s hot sauce”
- 1,5 lžíce bílého octu
- ¼ lžičky worchestrové omáčky
- ¼ lžičky kajenského pepře
- ⅛ lžičky česneku v prášku
- Sůl
Dip z modrého sýru:
- 1 hrnek majonézy
- 1 hrnek zakysané smetany
- 113 g modrého sýru nastrouhaného
- Česnek a sůl na dochucení
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Rozdělíme si křídla na 8 částí. Omastíme plech olejem a na něj položíme křídla. Přes křídla dáme alobal a pečeme přibližně 1 hodinu v alobalu. Po hodině odendáme alobal a křídla pečeme nezakryté přibližně ještě půl hodiny.
Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme dohromady všechny ingredience a dáme do kastrolu a vaříme na středním plameni. Jakmile přivedeme k varu, sundáme z plotny.
Potom si připravíme dip z modrého sýru na namáčení křídel. Smícháme všechny ingredience. Pokud máme v dipu velké kousky modrého sýru, rozmixujeme ještě ručním mixérem. Dochutíme česnekem a solí.
Upečená křídla namočíme celé v buffalo omáčce a podáváme se sýrovým dipem (srazí trochu pálivost křídel) a kousky řapíkatého celeru a hranolky.
