Chilli con carne z krůtího mletého masa

Ingredience:

  • 500g krůtího mletého masa
  • 1 cibule nakrájená na jemno
  • 450 ml vody nebo drůbežího vývaru
  • 400 g drcených rajčat
  • 400 g konzervovaných červených fazolí 
  • 1 lžíce drceného česneku
  • 2 lžičky chilli
  • 0,5 lžičky papriky
  • 0,5 lžičky oregána
  • 0,5 lžičky kajenského pepře
  • 0,5 lžičky drceného kmínu
  • 0,5 lžičky pepře
  • 0,5 lžičky soli

Postup:

V hrnci necháme rozpálit olej a dáme smažit cibuli do zlatova. Přidáme mleté krůtí maso a vařečkou rozdělujeme na malinké kousky. Smažíme do hněda. Do hrnce vlijeme vodu nebo vývar a zamícháme drcená rajčata spolu s fazolemi. Přidáme všechno koření a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni zakryté pokličkou přibližně 30 minut. Při servírování ozdobíme čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží nebo pečivem.