Citronové rizoto s krůtím prsem
4 porce , Příprava do 1 hodiny
Ingredience:
- Silný krůtí vývar 1 l
- Olivový olej
- Rýže arborio 2 hrnky
- Bílé víno ¼ hrnku
- 1 cibule nakrájená najemno
- 1 hrnek parmezánu nastrouhaného
- 2 lžíce nasekané petržele
- 2 lžíce vymačkané citronové šťávy
- 4 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 0,5 kg krůtího prsa nakrájeného na nudličky
- Sůl, pepř
Postup:
V kastrolu ohřejeme krůtí vývar. Na pánvičce osmažíme nakrájené krůtí prso a posolíme.
V hrnci osmažíme na oleji nakrájenou cibuli na jemno. Přidáme rýži a osmahneme během 1 minuty.
Přidáme bílé víno a necháme pomalu vypařit. Poté přidáme půl litru vývaru a postupně necháváme vypařit až bude rýže nabývat na objemu. Postupně přidáváme zbývající vývar až do té doby dokud nebude rýže dostatečně měkká a krémová po dobu přibližně 35 minut.
Když je rýže měkká, přidáme citronovou kůru a šťávu a zamícháme. Stejně tak přidáme nastrouhaný parmezán a krůtí prso. Dle chuti osolíme a opepříme.