Citronové rizoto s krůtím prsem

4 porce , Příprava do 1 hodiny

Ingredience:

  • Silný krůtí vývar 1 l
  • Olivový olej
  • Rýže arborio 2 hrnky
  • Bílé víno ¼ hrnku
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 1 hrnek parmezánu nastrouhaného
  • 2 lžíce nasekané petržele
  • 2 lžíce vymačkané citronové šťávy
  • 4 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 0,5 kg krůtího prsa nakrájeného na nudličky
  • Sůl, pepř

Postup:

V kastrolu ohřejeme krůtí vývar. Na pánvičce osmažíme nakrájené krůtí prso a posolíme. 

V hrnci osmažíme na oleji nakrájenou cibuli na jemno. Přidáme rýži a osmahneme během 1 minuty. 

Přidáme bílé víno a necháme pomalu vypařit. Poté přidáme půl litru vývaru a postupně necháváme vypařit až bude rýže nabývat na objemu. Postupně přidáváme zbývající vývar až do té doby dokud nebude rýže dostatečně měkká a krémová po dobu přibližně 35 minut. 

Když je rýže měkká, přidáme citronovou kůru a šťávu a zamícháme. Stejně tak přidáme nastrouhaný parmezán a krůtí prso. Dle chuti osolíme a opepříme.