Dušená krůtí játra
Ingredience:
- 1 cibule nakrájená na jemno
- 1 stroužek česneku nastrouhaný
- 600 g krůtích jater nakrájené na nudličky
- Olej
- 1 lžička mleté papriky
- 1 špetka kmínu
- 0,5 lžičky soli
- 2 lžíce rajského protlaku
- 150 ml červeného vína
- 0,5 lžičky majoránky
Postup:
V hrnci rozehřejeme olej na na něj dáme nakrájená játra. Zprudka opékáme asi 3 minuty až budou játra na povrchu zlatohnědá. Jakmile jsou játra zlatohnědá, ale uvnitř ještě růžová přidáme k nim cibuli a česnek. Pečeme společně ještě asi 2 minuty dokud cibule nezměkne.
Játra s cibulí a česnekem zasypeme paprikou, solí a kmínem. Promícháme a ihned přidáme rajčatový protlak.
Směs podlijeme vínem a necháme vařit nezakryté přibližně 10 minut. Tekutina by se měla zredukovat a vytvořit omáčku. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti a přidáme majoránku.
Podáváme s vařenou rýží, pečivem nebo kuskusem či polentou.