Dušená krůtí játra

Ingredience:

  • 1 cibule nakrájená na jemno
  • 1 stroužek česneku nastrouhaný
  • 600 g krůtích jater nakrájené na nudličky
  • Olej
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 špetka kmínu
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 150 ml červeného vína
  • 0,5 lžičky majoránky

Postup:

V hrnci rozehřejeme olej na na něj dáme nakrájená játra. Zprudka opékáme asi 3 minuty až budou játra na povrchu zlatohnědá. Jakmile jsou játra zlatohnědá, ale uvnitř ještě růžová přidáme k nim cibuli a česnek. Pečeme společně ještě asi 2 minuty dokud cibule nezměkne. 

Játra s cibulí a česnekem zasypeme paprikou, solí a kmínem. Promícháme a ihned přidáme rajčatový protlak.

Směs podlijeme vínem a necháme vařit nezakryté přibližně 10 minut. Tekutina by se měla zredukovat a vytvořit omáčku. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti a přidáme majoránku. 

Podáváme s vařenou rýží, pečivem nebo kuskusem či polentou.