Indické máslové kari z krůtích medajlonků (butter chicken)
Marináda na maso:
- Půl hrnku jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky koření garam masala
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 4 stroužky česneku
- Půl lžičky uzené papriky
- 750 g krůtích medajlonků nakrájených na kostky
Kari omáčka:
- Hrnek drcených rajčat
- Hrnek smetany
- Drůbeží vývar půl hrnku
- 1 lžíce cukru
- Sůl
- 3 lžíce másla
Postup:
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a přidáme maso a pořádně zamícháme, tak aby bylo celé zakryté. Marinujeme přes noc.
Druhý den ve velkém hrnci uvaříme marinované maso - neotírat marinádu, ale zároveň nepřidávat žádnou extra.
Když uvaříme maso, přidáme všechny ingredience na kari omáčku. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, přibližně 30 minut. Nakonec v ní rozpustíme máslo.
Podáváme buď s indickým chlebem naan nebo rýží.