Indické máslové kari z krůtích medajlonků (butter chicken)

Marináda na maso:

  • Půl hrnku jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru 
  • 4 stroužky česneku 
  • Půl lžičky uzené papriky
  • 750 g krůtích medajlonků nakrájených na kostky

Kari omáčka:

  • Hrnek drcených rajčat
  • Hrnek smetany
  • Drůbeží vývar půl hrnku 
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl 
  • 3 lžíce másla 

Postup:

Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a přidáme maso a pořádně zamícháme, tak aby bylo celé zakryté. Marinujeme přes noc. 

Druhý den ve velkém hrnci uvaříme marinované maso - neotírat marinádu, ale zároveň nepřidávat žádnou extra. 

Když uvaříme maso, přidáme všechny ingredience na kari omáčku. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, přibližně 30 minut. Nakonec v ní rozpustíme máslo. 

Podáváme buď s indickým chlebem naan nebo rýží.