Japonská krůtí křídla s omáčkou Tebasaki

Ingredience:

  • 2 krůtí křídla

Marináda na maso:

  • 1 lžička japonské pálenky saké
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce škrobu

Tebasaki omáčka: 

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce saké (japonská pálenka)
  • 2 lžíce mirinu (japonské sladké víno)
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička nastrouhaného česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 0,5 lžičky rýžového octu
  • Opražená sezamová semínka 

Postup:

Tebasaki omáčka:

Nejprve si připravíme omáčku. V kastrolu zamícháme sojovou omáčku, saké, mirin, cukr, nastrouhaný česnek a zázvor a přivedeme k varu. Omáčku necháme chvíli vařit aby zredukovala svůj objem a vypařil se alkohol. Do uvařené omáčky zamícháme rýžový ocet. 

Křídla:

Vezmeme krůtí křídla a osušíme je papírovou utěrkou. V míse zamícháme křídla se saké a zázvorem. Vyjmeme z mísy a obalíme ve škrobu až budou křídla celá bílá. 

Křídla umístíme na plech vyložený alobalem a pečeme dokud nebudou zlatá. Potom je obrátíme a pečeme do zlatova i z druhé strany dokud nebudou upečená uvnitř přibližně 35 minut z každé strany v troubě o teplotě 220 stupňů

Když jsou křídla upečená, vyjmeme je z trouby, dáme do mísy a polijeme tebasaki omáčkou a promícháme. Na pánvičce opražíme sezamová semínka, kterými posypeme křídla s omáčkou. 

Podáváme s vařenou rýží nebo čerstvým chlebem.