Japonská krůtí křídla s omáčkou Tebasaki
Ingredience:
- 2 krůtí křídla
Marináda na maso:
- 1 lžička japonské pálenky saké
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce škrobu
Tebasaki omáčka:
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce saké (japonská pálenka)
- 2 lžíce mirinu (japonské sladké víno)
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička nastrouhaného česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 0,5 lžičky rýžového octu
- Opražená sezamová semínka
Postup:
Tebasaki omáčka:
Nejprve si připravíme omáčku. V kastrolu zamícháme sojovou omáčku, saké, mirin, cukr, nastrouhaný česnek a zázvor a přivedeme k varu. Omáčku necháme chvíli vařit aby zredukovala svůj objem a vypařil se alkohol. Do uvařené omáčky zamícháme rýžový ocet.
Křídla:
Vezmeme krůtí křídla a osušíme je papírovou utěrkou. V míse zamícháme křídla se saké a zázvorem. Vyjmeme z mísy a obalíme ve škrobu až budou křídla celá bílá.
Křídla umístíme na plech vyložený alobalem a pečeme dokud nebudou zlatá. Potom je obrátíme a pečeme do zlatova i z druhé strany dokud nebudou upečená uvnitř přibližně 35 minut z každé strany v troubě o teplotě 220 stupňů
Když jsou křídla upečená, vyjmeme je z trouby, dáme do mísy a polijeme tebasaki omáčkou a promícháme. Na pánvičce opražíme sezamová semínka, kterými posypeme křídla s omáčkou.
Podáváme s vařenou rýží nebo čerstvým chlebem.