Krůtí horní stehna na slanině
Suroviny:
- 600 g krůtích horních stehen bez kosti
- 60 g slaniny
- 40 g másla
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- mletý pepř a sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme slaninu a chvíli restujeme. Až slanina pustí tuk, přidáme krůtí horní stehno a opíkáme ze všech stran do zlatova. Opepříme a osolíme.
Přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso poloměkké, odstraníme pokličku a dopečeme dozlatova v troubě. Stehna vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a dobře provaříme do jemné omáčky. Podáváme s bramborem.