Krůtí horní stehna na slanině

Suroviny:

  • 600 g krůtích horních stehen bez kosti
  • 60 g slaniny
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • mletý pepř a sůl

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme slaninu a chvíli restujeme. Až slanina pustí tuk, přidáme krůtí  horní stehno a opíkáme ze všech stran do zlatova. Opepříme a osolíme. 

Přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso poloměkké, odstraníme pokličku a dopečeme dozlatova v troubě. Stehna vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a dobře provaříme do jemné omáčky. Podáváme s bramborem.