Krůtí krémová polévka z krůtího křídla

Suroviny

  • Krůtí křídlo
  • 1 malá petržel nakrájená na kostky
  • 1 lžíce sherry
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 střední pórky nakrájené na menší kousky
  • 1 menší celer nakrájený na kostky
  • sůl
  • pepř

Postup

Krůtí křídlo vaříme asi 45 minut ve vodě. Měkké maso vyjmeme, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na kousky. Do vývaru vložíme mrkev, pórek, celer a petržel a vše pomalu asi 20 minut vaříme, až je zelenina téměř měkká. Vývar se zeleninou rozmixujeme do jemna tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a krůtí maso. Polévku dobře prohřejeme, přidáme petrželku, osolíme, opepříme, ještě chvíli povaříme a podáváme.