Krůtí masové koule s rajčatovou omáčkou
Příprava 40 min, pro 4 osoby
Suroviny
Masové koule
- Krůtí mletá směs 0,5kg (není třeba solit, obsahuje sůl)
- Strouhanka půl hrnku
- 1 Vejce
- Pesto 4 lžíce
- Petržel
- Rajčatový protlak 1 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Mletá paprika 1 lžička
- chilli
- Omáčka
- Sekaná rajčata v plechovce 500 g
- Sůl pepř
- Passata 420g (pasírovaná rajčata v krabičce)
- Petrželka
- Parmazán na posypání
Příloha
Těstoviny (špageti)
Postup:
V míse smíchejte všechny ingredience na masové koule. Z této směsi vytvarujte masové koule. Vyložte plech pečícím papírem a nahřejte troubu na 200 stupňů. Na plech dejte masové koule, vložte do trouby a pečte přibližně 20 min. Mezitím si připravte omáčku. Do kastrolu dáme pasírovaná rajčata, sekaná rajčata, sůl a pepř a přivedeme k varu. Servírujeme se špagetami nebo jinými těstovinami.