Krůtí masové koule s rajčatovou omáčkou

Příprava 40 min, pro 4 osoby

Suroviny

  • Masové koule
  • Krůtí mletá směs 0,5kg (není třeba solit, obsahuje sůl)
  • Strouhanka půl hrnku
  • 1 Vejce
  • Pesto 4 lžíce
  • Petržel
  • Rajčatový protlak 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Mletá paprika 1 lžička
  • chilli
  • Omáčka
  • Sekaná rajčata v plechovce 500 g 
  • Sůl pepř
  • Passata 420g (pasírovaná rajčata v krabičce)
  • Petrželka
  • Parmazán na posypání

Příloha
Těstoviny (špageti)

Postup:
V míse smíchejte všechny ingredience na masové koule. Z této směsi vytvarujte masové koule. Vyložte plech pečícím papírem a nahřejte troubu na 200 stupňů. Na plech dejte masové koule, vložte do trouby a pečte přibližně 20 min. Mezitím si připravte omáčku. Do kastrolu dáme pasírovaná rajčata, sekaná rajčata, sůl a pepř a přivedeme k varu. Servírujeme se špagetami nebo jinými těstovinami.