Krůtí minutkový guláš
Suroviny
- 1/2 kg krůtích horních stehen bez kosti
- olej
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- sladká paprika - mletá
- 4 lžíce rajského protlaku
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- sůl, pepř
- voda/vývar
- hladká mouka
Postup
Krůtí maso pokrájíme na kostky, vložíme na rozehřátý olej, přidáme tence nakrájené žampióny a jemně pokrájenou cibuli. Za stálého míchání opékáme asi tři minuty. Potom směs lehce zaprášíme mletou paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme rajským protlakem a trochou vody. Dusíme 1 minutu pod pokličkou. V případě potřeby zahustíme hladkou moukou.
Guláš posypeme na talíři strouhaným sýrem a jako přílohu podáváme rýži nebo chléb.