Krůtí na paprice

4-6 porcí

Ingredience:

  • 800 g krůtího stehenního plátku
  • 600 ml drůbežího vývaru 
  • 160 g slaniny
  • 1 cibule nakrájená na jemno
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 80 g másla
  • 600 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce sladké papriky
  • Pepř
  • Sůl
  • Hladká mouka na zahuštění omáčky

Postup:

Maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo a dáme na něj smažit cibuli s česnekem a nakrájenou slaninu na kostky. Chvíli necháme restovat, až cibule změkne a ze slaniny se vysmaží tuk. 

Přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Maso zasypeme sladkou paprikou a restujeme asi 20 vteřin.

Maso zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Když je maso dostatečně uvařené a měkké, přidáme smetanu, kterou jsme si ohřáli v malém kastrolu a smícháme se základem omáčky. Osolíme a opepříme.

Pokud chceme omáčku hustší, přes sýto vmícháme 1-2 lžíce hladké mouky a důkladně promícháme. 

Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíky.