Krůtí na paprice
4-6 porcí
Ingredience:
- 800 g krůtího stehenního plátku
- 600 ml drůbežího vývaru
- 160 g slaniny
- 1 cibule nakrájená na jemno
- 2 oloupané stroužky česneku
- 80 g másla
- 600 ml smetany na vaření
- 2 lžíce sladké papriky
- Pepř
- Sůl
- Hladká mouka na zahuštění omáčky
Postup:
Maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo a dáme na něj smažit cibuli s česnekem a nakrájenou slaninu na kostky. Chvíli necháme restovat, až cibule změkne a ze slaniny se vysmaží tuk.
Přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Maso zasypeme sladkou paprikou a restujeme asi 20 vteřin.
Maso zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Když je maso dostatečně uvařené a měkké, přidáme smetanu, kterou jsme si ohřáli v malém kastrolu a smícháme se základem omáčky. Osolíme a opepříme.
Pokud chceme omáčku hustší, přes sýto vmícháme 1-2 lžíce hladké mouky a důkladně promícháme.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíky.