Krůtí řízky na Váš sváteční stůl
Suroviny (4 porce)
- 600 g krůtích prsou
- mletý zázvor
- sůl, pepř
- mouka
- strouhanka
- 1 vejce
- 1/8 máslo na smažení
Postup
Z krůtích prsou nakrájíme asi 1,5 cm silné plátky, lehce naklepeme (stačí i pěstí). Řízky z obou stran osolíme a posypeme mletým zázvorem. Postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci (vejce osolte a opepřete) a strouhance. Smažíme 3 minuty z každé strany v přepuštěném másle.
Naše tipy:
Na smažení použijte přepuštěné máslo - rozpustíme máslo v kastrůlku a na mírném ohni ohříváme a průběžně sbíráme jemným sítkem pěnu z povrchu. Zbude vám čistý průhledný tuk žluté barvy, který přecedíte přes jemné sítko, takto upravené máslo má vyšší bod přepálování (až 250°C). Přepuštěné máslo má slabě nasládlou mírně oříškovou chuť a vůni.
Strouhanku můžete smíchat nebo nahradit rozdrcenými kukuřičnými lupínky.