Krůtí segedín

Příprava 1,5 hodiny, 4 osoby.

Suroviny 

  • Krůtí plátek bez kosti 1 kg
  • Mouka 3 lžíce
  • 3 lžíce oleje
  • Velká cibule nakrájená na jemno
  • 1 lžíce papriky
  • 200 ml vývaru 
  • 400g kysaného zelí (zcezené a překrájené)
  • 250 ml smetany na vaření
  • Sůl, pepř, případně cukr (když je zelí moc kyselé)
  • Bobkový list

Postup:


Krůtí plátek nakrájíme na kostky. Obalíme ho v mouce. V hrnci zahřejeme olej, dáme na něj cibulku, kterou orestujeme do hněda, přidáme obalené maso a na velkém ohni ho zprudka osmahneme.

Maso poprášíme paprikou a chvilku restujeme. Maso a cibulku podlijeme vývarem a snížíme oheň na střední a přidáme bobkový list. Přikryjeme a dusíme 15 minut, než maso pustí šťávu.


Průběžně maso podléváme podle toho, jak chceme guláš hustý. Potom přidáme zelí. Chvíli vaříme než je maso měkké. Nakonec zamícháme smetanu, kterou trochu ohřejeme na plotně, aby se nám v omáčce nesrazila.
Pokud se nám nezdá guláš dostatečně hustý, můžeme ho během vaření zahustit moukou.