Krůtí sekaná

Suroviny

  • 1/2 kg mletého krůtího masa 
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • pepř
  • 1 mrkev nakrájená na kostičky
  • mražený hrášek
  • 1 cibule
  • olej

Postup:

Nejprve si nakrájíme mrkev a cibuli na kostky. Ve velké míse smícháme mleté maso, vejce, pepř, nakrájenou zeleninu a hrášek. Pro zahuštění a zlepšení konzistence přidáme strouhanku.

Úzký pekáč vymažeme olejem a vložíme do něj směs. Pokud nemáme úzký pekáč, pečeme na normálním, ale musíme vytvarovat na pekáči šišku.

Pečeme v troubě na 180 stupňů až bude maso uvnitř hotové, přibližně 30 minut. 

Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem nebo jenom chlebem.