Krůtí spodní stehna s tykví

4 porce, příprava 60 minut 

Ingredience:

  • 4 krůtí spodní stehna
  • 1 máslová tykev
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžičky dijonské hořčice
  • 3 lžičky sušeného estragonu
  • Kůra a šťáva z 1 citronu

Postup:

Troubu nastavíme na 200 stupňů a necháme předehřát. Stehna očistíme a ponecháme v kůži. Tykev rozpůlíme a odstraníme z vnitřku semínka. Dužinu nakrájíme na kostky. 

Maso i tykev dáme do pekáče.

Zbývající přísady smícháme dohromady na hladce propojenou marinádu a stehna i tykev s ní zamícháme. 

Pečeme asi 45 minut, až se maso dobře propeče uvnitř a bude křupavé na povrchu. 

Podáváme s rýží nebo brambory.