Krůtí spodní stehna s tykví
4 porce, příprava 60 minut
Ingredience:
- 4 krůtí spodní stehna
- 1 máslová tykev
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžičky dijonské hořčice
- 3 lžičky sušeného estragonu
- Kůra a šťáva z 1 citronu
Postup:
Troubu nastavíme na 200 stupňů a necháme předehřát. Stehna očistíme a ponecháme v kůži. Tykev rozpůlíme a odstraníme z vnitřku semínka. Dužinu nakrájíme na kostky.
Maso i tykev dáme do pekáče.
Zbývající přísady smícháme dohromady na hladce propojenou marinádu a stehna i tykev s ní zamícháme.
Pečeme asi 45 minut, až se maso dobře propeče uvnitř a bude křupavé na povrchu.
Podáváme s rýží nebo brambory.