Krůtí stehno na divoko

Suroviny

  • 4 krůtí horní stehna s kostí
  • 50 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 5 drcených jalovců
  • 120 g másla
  • 1 velká cibule
  • 2 bobkové listy
  • 50 ml červeného vína
  • 0,25 l drůbežího vývaru (může být z kostky)
  • 8 kuliček pepře
  •  6 kuliček nového koření
  • malá hrstka čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného
  • sůl
  • případně hladká mouka

Postup

Krůtí stehna omyjeme a prošpikujeme slaninou a na plátky nakrájeným česnekem (do každého stehna prořízněte nožem kapsu, do které vtlačte slaninu a česnek). Nechte si pár plátků slaniny stranou. Na větší pánvi na másle oshmahněte cibuli do sklovita přidejte osolená stehna a naprudko je opečte ze všech stran.
Opečená stehna přesuňte do zapékací mísy, zalijte vývarem a vínem, přidejte všechno koření, a poklaďte několika plátky slaniny, které jste si nechali při špikování stranou.
Pečte při 200 stupních Celsia (v horkovzdušné troubě při 180 stupních) 45 až 60 minut, až bude maso hotové.
Krůtí stehno podáváme s rýží, přelité vypečnou šťávou. Vypečenou šťávu můžete případně rozmixovat a zahustit hladkou moukou.