Krůtí trhané maso podle Krůtího Chefa

Ingredience 

Stehna očistíme od žil a krve, osolíme opepříme z obou stran, dáme do plochého hrnce a zalijeme vínem. Takto dáme do trouby a dusíme (s poklicí) 2,5 hodiny na 200 stupňů. Mezitím si nakrájíme zeleninu na jemno. Tu osmahneme v hrnci, nejdřív cibulku, potom mrkev a nakonec řapík. Smažíme do zlatova na oleji (méně oleje použijeme pro zeleninu). 

Po 2,5 hodinách vyndáme maso z trouby. Oddělíme kosti a maso nožem stejně tak kůži. Kosti a kůži si schováme na vaření. K masu přidáme osmaženou zeleninu, dáme zpátky kosti (pro silnější vývar) a maso, které není pod hladinou přikryjeme kůžemi. Směs vaříme na plotně 2 hodiny. Po dvou hodinách si vyndáme maso, kosti a kůži vyhodíme a rozdělujeme maso na vlákna. Zbytek vývaru na vysokou teplotu zredukujeme až se začnou tvořit na povrchu škraloupy. Do roztrhaného masa potom zamícháme zredukovaný vývar. 

Servírujeme bud v opečené hamburgerové house s ledovým salátem, cibulovou marmeládou a červeném zelí ve sladkokyselém nálevu, nebo s rýží či těstovinami.