Pánvička s krůtím prsem, jarní zeleninou a kozím sýrem

4 porce 40 minut

Ingredience:

  • Krůtí prso 600 g
  • Olej
  • Větší stroužek česneku
  • Brambory ve slupce omyté a nakrájené na tenké plátky 400 g
  • Drůbeží vývar 500 ml 
  • Mražený hrášek 200 g
  • Růžičky brokolice nakrájené na poloviny 200 g 
  • Dijonská hořčice 2 lžičky
  • Smetana na vaření
  • Kozí sýr měkký tvarohový 80 g

Postup:

Ve velké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, vložíme krůtí prsa nakrájené na 4 větší kousky a asi 5 minut z každé strany orestujeme. 

Přidáme česnek a smažíme ještě asi 1 minutu. Přidáme brambory a přilijeme vývar. Pánev přiklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut. 

Potom přidáme brokolici a hrášek a vše dusíme dalších 5 minut, dokud nejsou krůtí prsa uvnitř uvařená. 

Do šťávy vmícháme dijonskou hořčici a smetanu (trochu ohřátou, aby se nezdrcla) a nakonec rozdrolíme na povrch kozí sýr. Osolíme a opepříme a podáváme.