Pánvička s krůtím prsem, jarní zeleninou a kozím sýrem
4 porce 40 minut
Ingredience:
- Krůtí prso 600 g
- Olej
- Větší stroužek česneku
- Brambory ve slupce omyté a nakrájené na tenké plátky 400 g
- Drůbeží vývar 500 ml
- Mražený hrášek 200 g
- Růžičky brokolice nakrájené na poloviny 200 g
- Dijonská hořčice 2 lžičky
- Smetana na vaření
- Kozí sýr měkký tvarohový 80 g
Postup:
Ve velké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, vložíme krůtí prsa nakrájené na 4 větší kousky a asi 5 minut z každé strany orestujeme.
Přidáme česnek a smažíme ještě asi 1 minutu. Přidáme brambory a přilijeme vývar. Pánev přiklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut.
Potom přidáme brokolici a hrášek a vše dusíme dalších 5 minut, dokud nejsou krůtí prsa uvnitř uvařená.
Do šťávy vmícháme dijonskou hořčici a smetanu (trochu ohřátou, aby se nezdrcla) a nakonec rozdrolíme na povrch kozí sýr. Osolíme a opepříme a podáváme.