Paprikové lusky plněné krůtím mletým masem
Pro 4 osoby
Ingredience:
- 6-8 paprik, dle velikosti
- 500 g mletého krůtího masa
- 1 rohlík nebo houska
- 100 ml drůbežího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml rajčatového pyré (passata)
- 1 lžíce hladké mouky
Postup:
Rohlík roztrháme na kousky v misce a zalijeme drůbežím vývarem. Necháme ho 10 minut nasáknout vývar.
Paprikám odřízneme vršek se stopkou a vnitřek (všechna semínka a blánky). Vypláchneme vodou. Malý kousek špičky odkrojíme, aby vznikl miniaturní průduch.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem. Nasáknutý rohlík rozmačkáme na kašičku a přidáme k masové směsi. Osolíme a opepříme podle chuti a důkladně promícháme.
Masovou směsí naplníme papriky.
Do hrnce nebo pekáče nalijeme passatu a 200 ml vody. Naskládáme do pekáče naplněné papriky a pečeme zakryté poklicí nebo alobalem v troubě na 180 stupňů asi tak 40 minut. V polovině pečení papriky otočíme, aby se pekly z obou stran.
Pokud chceme šťávu z passaty zahustit, vmícháme do ní hladkou mouku a důkladně rozmícháme.
Podáváme s rýží.