Paprikové lusky plněné krůtím mletým masem

Pro 4 osoby

Ingredience:

  • 6-8 paprik, dle velikosti 
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 rohlík nebo houska 
  • 100 ml drůbežího vývaru 
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rajčatového pyré (passata)
  • 1 lžíce hladké mouky 

Postup:

Rohlík roztrháme na kousky v misce a zalijeme drůbežím vývarem. Necháme ho 10 minut nasáknout vývar. 

Paprikám odřízneme vršek se stopkou a vnitřek (všechna semínka a blánky). Vypláchneme vodou. Malý kousek špičky odkrojíme, aby vznikl miniaturní průduch.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem. Nasáknutý rohlík rozmačkáme na kašičku a přidáme k masové směsi. Osolíme a opepříme podle chuti a důkladně promícháme. 

Masovou směsí naplníme papriky. 

Do hrnce nebo pekáče nalijeme passatu a 200 ml vody. Naskládáme do pekáče naplněné papriky a pečeme zakryté poklicí nebo alobalem v troubě na 180 stupňů asi tak 40 minut. V polovině pečení papriky otočíme, aby se pekly z obou stran. 

Pokud chceme šťávu z passaty zahustit, vmícháme do ní hladkou mouku a důkladně rozmícháme. 

Podáváme s rýží.