Pečená krůtí stehna
Příprava 2 hodiny, 4 osoby
Pečená krůtí stehna v troubě
Suroviny
- Krůtí stehna 2ks
- Olivový olej
- Velká mrkev 1ks
- Řapíkatý celer 1-2 stonky
- Cibule 1ks
- Brambory velké 2ks
- Tymián, oregáno
- Sůl, pepř
- 100ml bílého vína
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej a krůtí stehna opečeme do zlatova.
Vyndejte je a do pekáče dejte nakrájenou zeleninu a brambory, zakápněte olejem. Stehna položíme navrch, opepříme a osolíme a posypeme bylinkami. Jemně koření vmasírujeme a zalijeme vínem.
Pekáč přikryjeme a pečeme přibližně 2 hodiny, dle velikosti stehen.
Až maso změkne, pekáč odkryjeme a chvíli pečeme až je kůže zlatá a křupavá. Podáváme s pečenou zeleninou, bramborem či rýží.