Pečená krůtí stehna na cibuli
Suroviny
- 4 krůtí spodní stehna
- 125 g másla
- 5 stroužků česneku
- 4 snítky rozmarýnu
- 4 velké cibule
- sůl
- pepř
- voda/vývar
Postup:
Rozehřejte troubu na 200 °C do stehen udělejte ostrým nožem příčné zářezy, kůži potřete ze všech stran změklým máslem, osolte, opepřete a vložte do pekáče. Podlijte trochou vody nebo vývaru, přidejte snítky rozmarýnu, zbylé máslo a česnek nakrájený na plátky.
Vložte do trouby a pečte asi půl hodiny. Snižte teplotu na 180 °C, přidejte na osminky nakrájenou cibuli a pečte ještě hodinu, občas podlévejte.
Podávejte s chlebem nebo šťouchanými brambory.
Obměna: Krůtí stehna můžete obalit před pečením do plátků slaniny nebo prošpikovat klínky špeku.