Pečené krůtí horní stehno (krůtí plátek) na citrónech s bramborem

Příprava 1,5 hodiny, 4 osoby.

Suroviny

  • Krůtí horní stehno s kostí a kůží (krůtí plátek s kostí) 2kg
  • 1 Lžíce soli
  • 1 Lžíce oregána
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička rozmarýnu
  • Špetka kajenského pepře
  • Půl hrnku citronové štávy
  • Půl hrnku olivového oleje
  • 6 stroužků česneku - rozdrcených
  • 3 velké brambory oloupané
  • ⅔ hrnku vývaru

Postup:


Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Krůtí plátek dáme do mísy a okořeníme ho oregánem, solí, pepřem, kajenským pepřem a rozmarýnem. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a česnek. K masu přidáme do mísy brambory a pečlivě zamícháme.
Maso a brambory dáme do pekáče a zalijeme vývarem.
Pekáč dáme do trouby a pečeme přibližně 1 hodinu, dokud nebudou brambory a maso měkké.