Pečené krůtí horní stehno (krůtí plátek) na citrónech s bramborem
Příprava 1,5 hodiny, 4 osoby.
Suroviny
- Krůtí horní stehno s kostí a kůží (krůtí plátek s kostí) 2kg
- 1 Lžíce soli
- 1 Lžíce oregána
- 1 lžička pepře
- 1 lžička rozmarýnu
- Špetka kajenského pepře
- Půl hrnku citronové štávy
- Půl hrnku olivového oleje
- 6 stroužků česneku - rozdrcených
- 3 velké brambory oloupané
- ⅔ hrnku vývaru
Postup:
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Krůtí plátek dáme do mísy a okořeníme ho oregánem, solí, pepřem, kajenským pepřem a rozmarýnem. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a česnek. K masu přidáme do mísy brambory a pečlivě zamícháme.
Maso a brambory dáme do pekáče a zalijeme vývarem.
Pekáč dáme do trouby a pečeme přibližně 1 hodinu, dokud nebudou brambory a maso měkké.