Pečený lilek plněný krůtím masem a kuskusem

Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky podélně rozpulte, všechny půlky osolte a nechte stát 10 minut. Poté lilky opláchněte, osušte a potřete lžící oleje. Pečte je v troubě 20 minut.

Do misky dejte 1 stroužek nasekaného česneku, drobně nasekaný zázvor a rajče nakrájené na kostičky. Přisypte kuskus a vše zalijte vroucím vývarem. Zakryjte poklicí a nechte 4 minuty stát. 

Na pánvi rozpalte zbylý olej a v něm 5 minut restujte na kolečka nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené krůtí maso a ještě 2 minuty opékejte. Do pánve přidejte kuskus, osolte, opepřete a dál restujte asi 1-2 minuty. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.

Dužinu lilků lehce stlačte, vzniklou prohlubeň naplňte ochuceným kuskusem a v troubě dalších 10 minut zapečte. Před podáváním pokropte lilek trochou olivového oleje. 

Suroviny

  • 2 malé lilky
  • 400 g pečeného krůtího masa
  • 200 g kuskusu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sekaného zázvoru
  • 1 rajče
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř