Pečený lilek plněný krůtím masem a kuskusem
Předehřejte troubu na 180 °C. Lilky podélně rozpulte, všechny půlky osolte a nechte stát 10 minut. Poté lilky opláchněte, osušte a potřete lžící oleje. Pečte je v troubě 20 minut.
Do misky dejte 1 stroužek nasekaného česneku, drobně nasekaný zázvor a rajče nakrájené na kostičky. Přisypte kuskus a vše zalijte vroucím vývarem. Zakryjte poklicí a nechte 4 minuty stát.
Na pánvi rozpalte zbylý olej a v něm 5 minut restujte na kolečka nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené krůtí maso a ještě 2 minuty opékejte. Do pánve přidejte kuskus, osolte, opepřete a dál restujte asi 1-2 minuty. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
Dužinu lilků lehce stlačte, vzniklou prohlubeň naplňte ochuceným kuskusem a v troubě dalších 10 minut zapečte. Před podáváním pokropte lilek trochou olivového oleje.
Suroviny
- 2 malé lilky
- 400 g pečeného krůtího masa
- 200 g kuskusu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sekaného zázvoru
- 1 rajče
- 200 ml masového vývaru
- 1 červená cibule
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř