Ralský krůtí guláš

Na másle osmahneme cibuli a kousky masa. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, orestujeme a zalijeme vývarem. Postupně přidáváme pivo, rajčatový protlak, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Přimícháme šlehačku, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a okurku pokrájenou na kostičky. Vaříme ještě asi 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opeříme. Podáváme s pečivem.

Suroviny

  • ½ kg krůtí gulášové směsi
  • 4 cibule pokrájené na větší kostky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/4 l vývaru
  • 1/4 l světlého piva
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 4 spařená a oloupaná rajčata
  • 1 dl šlehačky
  • 3 větší sterilované okurky nakrájené na kostky
  • mletý pepř
  • bazalka
  • sůl