Ralský krůtí guláš

Suroviny

  • ½ kg krůtího stehenního plátku
  • 1 cibule pokrájené na větší kostky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/4 l vývaru
  • 1/4 l světlého piva
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 4 spařená a oloupaná rajčata
  • 1 dl smetany na vaření
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl

Postup:

Na másle osmahneme cibuli a kousky masa. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, orestujeme a zalijeme vývarem. Postupně přidáváme pivo, rajčatový protlak, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Přimícháme smetanu na šlehání ( doporučujeme ohřát předtím než přidáváme, aby se nesrazila), přidáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Vaříme ještě asi 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opeříme. Podáváme s pečivem.