Ralský krůtí guláš
Suroviny
- ½ kg krůtího stehenního plátku
- 1 cibule pokrájené na větší kostky
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/4 l vývaru
- 1/4 l světlého piva
- 50 g rajčatového protlaku
- 4 spařená a oloupaná rajčata
- 1 dl smetany na vaření
- mletý pepř
- majoránka
- sůl
Postup:
Na másle osmahneme cibuli a kousky masa. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, orestujeme a zalijeme vývarem. Postupně přidáváme pivo, rajčatový protlak, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Přimícháme smetanu na šlehání ( doporučujeme ohřát předtím než přidáváme, aby se nesrazila), přidáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Vaříme ještě asi 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opeříme. Podáváme s pečivem.
![](https://www.krutimaso.cz/files/responsive/360/0/goulash-2872112.jpg 360w,https://www.krutimaso.cz/files/responsive/720/0/goulash-2872112.jpg 720w,https://www.krutimaso.cz/files/responsive/980/0/goulash-2872112.jpg 980w,https://www.krutimaso.cz/files/responsive/1280/0/goulash-2872112.jpg 1280w,https://www.krutimaso.cz/files/responsive/1920/0/goulash-2872112.jpg 1920w,https://www.krutimaso.cz/files/responsive/2600/0/goulash-2872112.jpg 2600w)