Řecké špízy Souvlaki z krůtích medajlonků s jogurtovým dipem
Příprava 2h 30 min, 4 osoby
Suroviny
- ¼ hrnku olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku (drcené)
- 1 lžička oregána
- Půl lžičky soli
- 800 g krůtích medajlonků
- Jogurtový dip
- Řecký jogurt 250g
- Čerstvá pažitka 25g
- Sůl, pepř
- Worchesterová omáčka (pár kapek)
- 1 lžička citronová šťáva
Postup:
Medajlonky nařežeme na kostičky (stačí přepůlit, záleží na velikosti medajlonku).
Zamicháme krůtí medajlonky, olivový olej, citronovou šťávu, česnek, oregáno a sůl a necháme zakryté marinovat v lednici po dobu dvou hodin.
Mezitím si připravíme jednoduchý jogurtový dip. Zamícháme řecký jogurt se solí, pepřem a worchesterovou omáčkou, citronovou šťávou a čerstvou pažitkou.
Po dvou hodinách vyndáme maso z lednice a napichujeme kostičky postupně na špejli, až nám vznikne špíz.
Špízy můžeme buď péct v troubě, nebo v létě na grilu. V troubě pečeme špízy na 200 stupňů po dobu 20 minut.