Řecké špízy Souvlaki z krůtích medajlonků s jogurtovým dipem

Příprava 2h 30 min, 4 osoby 

Suroviny

  • ¼ hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku (drcené)
  • 1 lžička oregána
  • Půl lžičky soli
  • 800 g krůtích medajlonků 
  • Jogurtový dip
  • Řecký jogurt 250g
  • Čerstvá pažitka 25g
  • Sůl, pepř
  • Worchesterová omáčka (pár kapek)
  • 1 lžička citronová šťáva

Postup:


Medajlonky nařežeme na kostičky (stačí přepůlit, záleží na velikosti medajlonku).
Zamicháme krůtí medajlonky, olivový olej, citronovou šťávu, česnek, oregáno a sůl a necháme zakryté marinovat v lednici po dobu dvou hodin. 
Mezitím si připravíme jednoduchý jogurtový dip. Zamícháme řecký jogurt se solí, pepřem a worchesterovou omáčkou, citronovou šťávou a čerstvou pažitkou.
Po dvou hodinách vyndáme maso z lednice a napichujeme kostičky postupně na špejli, až nám vznikne špíz. 
Špízy můžeme buď péct v troubě, nebo v létě na grilu. V troubě pečeme špízy na 200 stupňů po dobu 20 minut.