Rychlé rolády z krůtího prsa a parmské šunky
4 porce, příprava 45 minut
Ingedience:
- Krůtí prso 600 g
- Parmská šunka (prosciutto crudo) 4 plátky
- Ricotta 120 g
- Čerstvá bazalka 3 lístky
- Sůl
Postup:
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a necháme předehřát. Krůtí prso rozdělíme na 4 rovnoměrné řízky. Přes fólii rozklepeme na tenké plátky zhruba dvojnásobné velikosti, než byla původní.
Bazalku si nakrájíme na jemno a společně s trochou soli smícháme s ricottou.
Na každý kus položíme parmskou šunku a potřeme směsí z ricotty a bazalky.
Maso pevně zavineme do rolády a každou roládu zabalíme do kusu alobalu jehož konce uzavřeme. Balíčky naskládáme na pečící plech a dáme péct do trouby na 30-40 minut.
Po vyjmutí z trouby balíčky rozbalíme a nakrájíme příčně na silnější plátky. Na závěr opepříme a osolíme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem či rýží.