Rychlé rolády z krůtího prsa a parmské šunky

4 porce, příprava 45 minut

Ingedience:

  • Krůtí prso 600 g 
  • Parmská šunka (prosciutto crudo) 4 plátky
  • Ricotta 120 g
  • Čerstvá bazalka 3 lístky
  • Sůl 

Postup:

Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a necháme předehřát. Krůtí prso rozdělíme na 4 rovnoměrné řízky. Přes fólii rozklepeme na tenké plátky zhruba dvojnásobné velikosti, než byla původní. 

Bazalku si nakrájíme na jemno a společně s trochou soli smícháme s ricottou.

Na každý kus položíme parmskou šunku a potřeme směsí z ricotty a bazalky. 

Maso pevně zavineme do rolády a každou roládu zabalíme do kusu alobalu jehož konce uzavřeme. Balíčky naskládáme na pečící plech a dáme péct do trouby na 30-40 minut. 

Po vyjmutí z trouby balíčky rozbalíme a nakrájíme příčně na silnější plátky. Na závěr opepříme a osolíme. 

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem či rýží.