Trochu netradiční americký burger z mletého masa (Sloppy Joe)
Příprava 40 min, 4 osoby
Suroviny
- Krůtí mletá směs 600 g
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- Sůl, pepř
- Půl hrnku vody
- ¾ hrnku kečupu
- 1,5 lžíce třtinového cukru
- Půl lžičky kajenského pepře
- Půl lžičky worchesterové omáčky
- Půl lžičky kakaa
- 6 burgerových housek
- Půl hrnku cheddaru
Postup:
Na rozpálenou pánev dejte máslo a přidejte cibuli. Smažte cibuli do hněda přibližně 5 min.
Na pánev přidejte krůtí mletou směs a půl hrnku vody. Mletou směs pečlivě rozmíchejte až se zcela rozdrobí. Smažte na pánvi na středním plameni a poté přidejte kečup a třtinový cukr, pečlivě rozmíchetje do směsi. Dále okořeníme mletým černým pepřem a kajenským pepřem . Povaříme přibližně 5 minut. Po 5 minutách přidáme worchesterovou omáčku a kakao. Přidáme trochu vody a necháme vařit 20-30 min na středním plameni a pokud bude potřeba, přidáme vodu, tak abychom zachovali konzistenci jemné pasty (pokud přidáme vody hodně, necháme povařit o trochu déle, pokud se nám začne směs naopak připalovat, vodu přidáme). Po 20-30 minutách přidáme cheddar a zamícháme do směsi.
Servírujeme na lehce osmahnutých burgerových houskách.