Trochu netradiční americký burger z mletého masa (Sloppy Joe)

Příprava 40 min, 4 osoby


Suroviny

  • Krůtí mletá směs 600 g
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • Sůl, pepř
  • Půl hrnku vody 
  • ¾ hrnku kečupu
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • Půl lžičky kajenského pepře
  • Půl lžičky worchesterové omáčky
  • Půl lžičky kakaa
  • 6 burgerových housek
  • Půl hrnku cheddaru

Postup:


Na rozpálenou pánev dejte máslo a přidejte cibuli. Smažte cibuli do hněda přibližně 5 min. 
Na pánev přidejte krůtí mletou směs a půl hrnku vody. Mletou směs pečlivě rozmíchejte až se zcela rozdrobí. Smažte na pánvi na středním plameni a poté přidejte kečup a třtinový cukr, pečlivě rozmíchetje do směsi. Dále okořeníme mletým černým pepřem a kajenským pepřem . Povaříme přibližně 5 minut. Po 5 minutách přidáme worchesterovou omáčku a kakao. Přidáme trochu vody a necháme vařit 20-30 min na středním plameni a pokud bude potřeba, přidáme vodu, tak abychom zachovali konzistenci jemné pasty (pokud přidáme vody hodně, necháme povařit o trochu déle, pokud se nám začne směs naopak připalovat, vodu přidáme). Po 20-30 minutách přidáme cheddar a zamícháme do směsi. 
Servírujeme na lehce osmahnutých burgerových houskách.