Celerový salát Waldorf s krůtím prsem

Pro 4 osoby

Ingedience:

  • 200 g oloupaného celeru
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g krůtího prsa
  • 100 g oloupaných a očištěných jablek
  • 60 g vlašských ořechů
  • 20 ml citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Maso uvaříme do měkka. Celer i jablka nakrájíme na nudličky. V hrnci přivedeme vodu k varu a dáme do ní blanšírovat celerové nudličky na 20 vteřin. Nudličky scedíme a přesuneme do mísy se studenou vodou. 

Jakmile je celer studený, znovu scedíme a necháme okapat. 

Uvařené maso nakrájíme na kostky nebo roztrháme na vlákna. Vlašské ořechy nakrájíme nahrubo. 

V míse smícháme celer, maso, jablka, ořechy a přidáme zakysanou smetanu, sůl a citronovou šťávu. Pořádně promícháme a dle chuti opepříme a osolíme.